Ontbijtsessie

Afgelopen week weer onze maandelijkse ontbijtsessie gehad, waar het ontbijt combineerde de uitleg van de golftechniek en het slaan van de golfballen. Uiteraard werd de hydrodynamica van een golfbaan besproken. We blijven engineers en willen altijd bekijken hoe we makkelijker verder kunnen slaan.
Foto 07-06-17 16 18 33

Besparingspotentieel Elektrische aandrijvingen

Het besparingspotentieel van Elektrische Aandrijfsystemen in de Nederlandse industrie en dienstensector! Serieuze besparingspotentieel die door vele bedrijven worden genegeerd, maar een belangrijk onderdeel is om de milieu doelstellingen in Nederland te halen. Bovendien heeft deze oplossing vaak een veel interessantere terugverdientijd dan zonnepanelen en windmolens.

https://www.ecn.nl/publicaties/ECN-E–17-021

Typical manager op bezoek

schermafbeelding-2016-11-01-om-10-17-45

Onlangs heeft Theo Klaassen namens het bedrijf Yellax (www.yellax.com) een presentatie gegeven over haar softwareproduct Typical Manager. Ons team engineers was zeer te spreken over de gestructureerde manier van werken die een bedrijf moet hanteren om Elektrotechnische schema’s en PLC & SCADA software code (ook de integratie met Siemens PCS7) als ook Documentatie/Rapportages te genereren en de communicatie rondom de implementatie de gestelde eisen te verbeteren.

Tijdens de presentatie hebben we een discussie gehad over de 80/20 regel (80% genereren en 20% manueel). Met dit product is een hogere generatie mogelijk, maar moet gewoon de wil er zijn om gestructureerd te werken en oplossingen te vinden om een hogere generatie mogelijk te maken.
Naar ons inziens is 95/5 ook mogelijk!

Binnen ons CTN team zijn engineers aanwezig die op een hoog abstractie niveau kunnen denken en soortgelijke implementaties kunnen begeleiden.

Veel nieuwe opdrachten

image

Afgelopen maand zijn er weer nieuwe langdurige projecten in opdracht gekomen. Dit is een goede basis om CTN verder uit te breiden. Voor een system integrator in het zuiden van het land zijn we bezig met een Migratie van een virtueel SCADA systeem die 200 besturingssystemen bestuurt en een greenfield project die vanaf het begin tot einde project ontwikkeld moet worden.
Voor de gemeente Amsterdam werken we met 2 man sterk aan de Noord-Zuidlijn, waarbij system engineering, adviseren over de besturingtypicals en inbedrijfstellen onderdeel zijn van de werkzaamheden.

Geld besparen met Spare Parts!

Spare Parts

Voor een fabriek of installatie zijn spareparts belangrijk om bij uitval van een component zo snel mogelijk te vervangen, zodat de productie weer door kan. Dat
betekent dat er veelal zeer oude spareparts op de plank liggen, waarbij nieuwe technieken of energiebesparende maatregelen niet worden meegenomen, als het component wordt vervangen.
Is het niet interessant en kostenbewust, als er een plan zou liggen om de vernieuwing mee te nemen, indien er een sparepart wordt vervangen. Mogelijk is er zelfs geld te besparen.

Er is eigenlijk vanaf 1982 niet zoveel gebeurd!

Schermafbeelding 2016-02-05 om 12.39.06

 

De muis (in 1982 door Xerox ontwikkeld) is wat mij betreft de meest basale en tevens barbaarse methode. Miljoenen mensen sturen de hele dag een stukje pastic van 100 – 150 gram rond, tijdens het “hoveren” wordt de hand krampachtig boven dit stukje plastic gehouden, terwijl het soms zelfs wordt opgetild. Na veelvuldig gebruik ligt RSI op de loer.

Het object dat we willen verplaatsen (de cursor) is niet in verhouding tot het gewicht van de muis.

In de industrie is de muis samen met de keyboard nog steeds de manier om de fabriek of machine aan te sturen. In een voedingsmiddelen, farmacie, research of chemische industrie is het bewezen, dat het de plek is waar overdracht van bacteriën en schadelijke stoffen plaats vinden. Neem met ons contact om het eens op een andere manier te doen.

Resource Planning

resourceplanning

Op een projectenafdeling is het komen en gaan van projecten. Elk project heeft zijn opstarten, uitvoering en afrondingsfase, wat telkens verschilt van omvang en doorlooptijd. De medewerker die verantwoordelijk is voor de resourceplanning heeft de nobele taak om de engineers zo goed mogelijk in te plannen. Het lastigste is om de engineer qua kennis en kunde zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. CTN wil graag de uitdaging aan om actieve rol te spelen in juist inzetten van engineers en als er in de planning pieken en dalen ontstaan deze efficient op te vangen. Dat kan dus betekenen, dat wij in periode van piek engineers leveren en in een dal engineers afnemen. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze klanten haar productiviteit verhogen en daarmee aan het einde van het jaar meer geld overhouden om goed te besteden.

Van welke factoren wordt je happy?

happiness

Soms vraag je jezelf af: “Ik ben PLC programmeur, maar waarom heb ik het niet naar mijn zin?”

Dit heeft te maken met het soort projecten en je huidige werkomgeving (druk, politiek, sociale aspecten, afstand tot je collega’s en je historie binnen het bedrijf).
Door te werken aan deze aspecten is het mogelijk om het juiste werk in de juiste omgeving te vinden en als je dan gaat werken aan de bovenstaande 4 levels, dan komt het helemaal goed met je happiness!

×